Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія підніме Україні ціну на газ, та ще й попросить за це рублі?

Середа, 8 серпня 2007, 14:07

Україна поки не одержувала офіційних пропозицій про перехід у розрахунках за російські енергоносії на рублі, однак у випадку можливого здійснення такого переходу він не нанесе країні економічного збитку, вважає міністр економіки Анатолій Кінах.

Про це міністр сказав на прес-конференції під час засідання Кабінету Міністрів, відзначивши, що зараз ведуться переговори з цього приводу, повідомляють Українські новини та "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна та Росія до жовтня мають намір визначитися з ціною на імпортований в 2008 році в Україну природний газ.

Міністр висловив надію, що за результатами переговорів з Росією підвищення цін на природний газ утримається в рамках поточної інфляції й становитиме не більш як 10%.

Кінах зазначив, що більш високий рівень подорожчання природного газу несприятливо позначиться на всій українській економіці, особливо на хімічній галузі.

"Ми знайдемо такі варіанти розрахунків, які не вплинуть ні на рівень фінансової безпеки, ні на інші частини безпеки держави", - сказав Кінах.

Як повідомляло агентство, міністр палива й енергетики Юрій Бойко прогнозує, що в 2008 році ціна імпортованого в Україну природного газу на кордоні з Росією може збільшитися не більш ніж на 10%, або на 13 доларів за тис. куб. м порівняно з 2007 роком до 143 доларів за тис. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: