Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські "думці"-спостерігачі прорахували сценарії

Субота, 29 вересня 2007, 10:35

Російські парламентарі прибули в Київ, де будуть присутніми у якості спостерігачів на парламентських виборах в Україні.

Голова комітету зі справ СНД Вадим Густов, що очолює групу сенаторів, заявив, що парламентарі розділилися на 2 групи: одна з них представляє нижню палату, а інша - верхню палату російського парламенту.

"У нашу групу входить десять осіб, а депутатів Держдуми нараховується шестеро. Ми прибули в Київ за запрошенням Верховної Ради", - повідомив Густов телефоном "Інтерфакс-Україна".

За його словами, російські парламентарі зустрінуться зі спікером Верховної Ради 5 скликання Олександром Морозом.

"Я також не виключаю того, що ми можемо зустрітися з екс-спікером парламенту Володимиром Литвиним. Ми хочемо зустрітися також і з представниками громадськості, а також політичних партій України, що беруть участь у намічених на неділю виборах", - пояснив Густов.

У ході своїх зустрічей, у тому числі і з представниками влади, російські парламентарі хотіли б почути оцінку передвиборної ситуації. "Ми також розіб'ємося по групах і будемо перебувати в день виборів на виборчих дільницях. Частина сенаторів працюватиме в Києві, інша - у Донецьку, Львові й Одесі", - повідомив Густов.

У свою чергу, заступник голови комітету з природних ресурсів, що також увійшов до складу спостерігачів від російського парламенту, Василь Дума, повідомив, що буде з колегами в день виборів у Львові і об'їде низку виборчих дільниць.

"Ми також маємо намір провести низку зустрічей з українськими політиками, на яких буде обговорюватися передвиборча ситуація, а також прогнози щодо підсумків виборів у Верховну Раду", - сказав Дума.

На його думку, ця виборча кампанія навряд чи принесе щось нове у вже наявний розклад в українській політиці. "Швидше за все, "Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко наберуть на цих виборах однакову кількість голосів виборців", - вважає Дума.

На його думку, Партія регіонів набере від 32 до 35%, слідом за нею буде йти БЮТ, і потім - "Наша Україна". "Компартія також, швидше за все, подолає 3-% бар'єр і буде представлена в новому складі Верховної Ради", - додав сенатор.

На його думку, дострокові вибори навряд чи кардинально змінять політичну ситуацію в Україні. "Після виборів усе залишиться на своїх місцях і, найімовірніше, почнеться затяжна боротьба між протиборчими таборами за створення правлячої парламентської коаліції", - вважає Дума.

У цій боротьбі, гадає він, будуть використовуватися такі важелі, як спроби переглянути підсумки виборів через суди, вуличні демонстрації. Він також вважає за можливе повторення сценаріїв, за яких підписуються взаємовиключні президентські укази, і урядові постанови.

Сенатор вважає, що і після виборів розгорнеться жорстка боротьба за посаду прем'єра і тоді можуть бути різноманітні й навіть несподівані союзи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...