Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУ-НС не підпише жодних "додаткових актів" з Януковичем

Понеділок, 3 вересня 2007, 12:30

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" не підписуватиме ніяких декларативних документів про чесність ведення виборчої кампанії, оскільки не бачить у цьому доцільності.

Про це заявив керівник штабу блоку Віктор Балога, коментуючи пропозицію Партії регіонів про укладення кодексу поведінки політичних сил на час виборів, повідомляє прес-служба НУ-НС.

Він розцінив цю ініціативу виключно як частину іміджевих зусиль із оновлення образу "регіоналів".

"Партія, яку обґрунтовано звинувачували в застосуванні "чорного" PR і брутальних технологій під час кампаній 2004 і 2006 року, тепер активно проводить свій ребрендинг. Зрозуміло, для цього гасло про чесність виборчих перегонів підходить ідеально", - сказав Балога, зазначивши, що жоден кодекс не може замінити дію законодавства.

"Закон – один для всіх. Нині маємо достатньо широку законодавчу базу, яка дозволяє проводити вибори відкрито, відповідально і порядно. Слід лише реально, а не декларативно дотримуватися законів, і тоді потреба у всіляких додаткових актах відпадає автоматично", - додав він.

При цьому, за словами Балоги, "у випадку порушення законів апелювати слід не до кодексу, а до суду, який і має встановити істину".

Керівник штабу НУ-НС також зазначив, що президент Віктор Ющенко публічно застеріг учасників виборчих перегонів від застосування нечесних методів змагання.

"Ніхто не може навести жодного факту порушення блоком виборчого законодавства чи бодай найменшої непорядності стосовно своїх суперників. Ми негайно і жорстко відреагуємо на будь-який негідний прояв із нашого боку", - заявив Балога.

Він також звернув увагу, що запропонований "регіоналами" кодекс не відомий широкому загалу і навіть не оприлюднений на партійній Інтернет-сторінці.

Водночас, нагадав він, НУ-НС неодноразово викликала своїх опонентів на відкриті телевізійні дебати.

"Прямий ефір на телебаченні покаже, хто є хто. Адже на відкритому ТБ-майданчику неможливо вивергати чорні потоки, як це звикли робити всілякі підступні аноніми без честі й совісті. Однак донині жоден із суперників "НУ-НС" не підтвердив готовності до публічної дискусії", - заявив Балога.

Він повідомив, що НУ-НС веде прискіпливий моніторинг дотримання політичними силами виборчого законодавства і інформуватиме "про всі виявлені нами порушення, прояви "чорного", "сірого" й іншого нечистого PR". "У цій справі "Наша Україна – Народна самооборона" озброєна не кодексами, а законами", - сказав Балога.

Як відомо, у п’ятницю лідер Партії регіонів, прем’єр-міністр Віктор Янукович закликав учасників виборчого процесу до підписання кодексу про проведення прозорих, демократичних виборів.

Раніше, під час президентської виборчої кампанії 2004 року, подібну угоду пропонував укласти Ющенко, однак Янукович відмовився її підписати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування