Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський сподівається на підтримку Ющенка

Понеділок, 3 вересня 2007, 14:55

Будівництво мостового переходу Керч-Кубань, який з`єднає Крим з Краснодарським краєм Російської Федерації, сприятиме приверненню додаткових туристів на кримський півострів.

Таку думку на прес-конференції у Сімферополі в понеділок висловив міністр транспорту Микола Рудьковський, повідомляє УНІАН.

"Люди, які проживають в Криму, і живуть за рахунок туристичного сезону, можуть розраховувати, що десь через 5-7 років ми можемо мати абсолютно іншу ситуацію, і зростання на 30% кількості туристів до Криму за рахунок притоку з Кавказького регіону (РФ) з використанням моста", - сказав міністр.

Він висловив надію, що "всі жителі України і, в першу чергу, жителі Криму" займуть конструктивну позицію щодо будівництва моста через Керченську протоку.

"Тому що це серйозний поштовх для зростання кількості туристів до Криму, поштовх для залучення інвестицій в інфраструктуру відпочинку, це серйозна підтримка для тієї частини кримського півострова, яка поки що недостатньо залучає інвестиції (мається на увазі Керч)", - сказав Рудьковський.

На запитання, як президент Віктор Ющенко ставиться до ідеї будівництва мостового переходу, Рудьковський відповів, що, "на жаль, офіційній позиції його (Ющенка) поки що немає".

При цьому міністр сподівається, що президент підтримає цей проект, а "громадська думка і ті 95% громадян Криму", які підтримують ідею будівництва моста, матимуть позитивний вплив на думку Ющенка.

За інформацією прес-служби Ради міністрів Криму, транспортний перехід "Керч-Кубань" забезпечить переміщення через Керченську протоку до 10 млн. осіб на рік.

Планується також транспортувати через протоку зріджений газ в залізничних і автомобільних цистернах.

Міст через Керченську протоку скоротить транспортний шлях з України до Краснодарського краю в середньому на 450 км. За попередніми підрахунками, довжина моста становитиме 4,5 км, ширина – 22 м. Він матиме двосторонній автомобільний рух, пішохідний рух, а також рух залізничного транспорту.

Крім того, за словами прем`єра, міст Керч-Кубань може послужити для прокладки трубопроводів (газових, нафтових, водних).

Розглядається декілька варіантів фінансування будівництва, включаючи спільне фінансування з державних бюджетів України і РФ.

Мер Москви Юрій Лужков та інші російські чиновники неодноразово заявляли про готовність інвестувати в будівництво моста через Керченську протоку.

1 вересня прем`єр-міністр України Віктор Янукович висловив надію, що до фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року міст Керч-Кубань буде побудовано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування