Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович повисів на телефоні з Ющенком і вирішив, що ВР легітимна

Вівторок, 4 вересня 2007, 13:47

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що чергова сесія Верховної Ради п'ятого скликання проводиться законно і не становить загрози для дестабілізації ситуації напередодні парламентських виборів 30 вересня.

Таку думку він висловив у вівторок під час своєї робочої поїздки до Луганської області, повідомляє УНІАН.

"Парламент відповідно до Конституції працює до наступного скликання, і порушувати Конституцію не можна. З квітня ми бачили безпрецедентний випадок в історії, коли президент підписав указ, який дестабілізував роботу інших гілок влади", - сказав Янукович.

Прем'єр повідомив, що напередодні у нього відбулася тривала телефонна розмова з президентом Віктором Ющенком, у якій глава держави висловив свою точку зору з питання проведення чергової сесії ВР.

"Але є й інша точка зору. Не може президент узурпувати законодавчу владу і Ради національної безпеки і оборони. Таких прецедентів немає в жодній демократичній державі. Вони називають себе демократами, але демократами потрібно бути насправді, а не на словах", - пояснив Янукович.

Прем'єр вважає за необхідне створювати в Україні правову державу, забезпечувати стабільність роботи всіх гілок влади.

"Ми не ставимо завдання дестабілізувати ситуацію під час виборчої кампанії і хочемо, щоб ситуація якомога швидше стабілізувалась: працював парламент, аби ситуація в зовнішній і внутрішній політиці була прогнозована, аби не було політиканства, аби була політична культура", - сказав Янукович.

При цьому він вважає, що проведення чергової сесії ВР дратує опонентів коаліційної більшості, "бо депутати там говоритимуть всю правду, так як є це насправді, а цього не хотілося б чути". "Але вуха 48 мільйонам людей не заткнеш", - заявив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування