Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни і європейці розійшлися в поглядах на українські вибори

Понеділок, 1 жовтня 2007, 02:43

Російські спостерігачі вважають, що позачергові вибори до Верховної Ради не змогли перебороти політичну кризу в країні.

"Ми чітко переконалися, що вибори не зняли ту кризу, яка є у владі", - сказав член ради федерації в Росії, глава комітету із СНД Вадим Густов на прес-конференції російських спостерігачів у ніч на понеділок.

"Конфлікт переходить в іншу фазу. Він не розсіюється", - вважає інший російський спостерігач, член комітету Державної думи по справах СНД, директор Інституту СНД Костянтин Затулін.

Він відзначив, що позачергові вибори "у цілому проходили не гірше і не краще, ніж вибори в 2006 році", відзначивши "цілий ряд недоліків в організації виборів".

"Зважаючи на все, перебороти своїх опонентів не удалося жодній політичній силі", - відзначив він.

У свою чергу перший заступник голови комітету Держдуми Росії з оборони Олексій Сегуткін відзначив, що вибори пройшли спокійно, "ексцесів не було". Разом із тим він відзначив недоліки в організації виборів. "Склалося враження, що ті, хто займався підготовкою до виборів, зробили це не дуже якісно", - сказав він.

Разом з тим, один з лідерів російського Союзу правих сил Борис Нємцов вважає, що дострокові парламентські вибори в Україні в черговий раз продемонстрували її демократичний шлях розвитку.

У прямому ефірі телеканалу "Інтер" у понеділок вночі Нємцов відзначив, що українці самі розберуться, яка буде коаліція.

"Таке відчуття, що в жодної з цих сил немає стійкої більшості і це думка народу, тому подобається - не подобається, але доведеться якось домовлятися. Сподіваюся, що домовляться на користь народу", - додав він.

***

Представник спостерігачів від ЕНЕМО (Європейська мережа організацій, що спостерігають за виборами) Петер Новотни заявляє, що вибори в Україні 30 вересня проходили краще, ніж у 2006 році.

В ефірі телеканалу ICTV у ніч на понеділок він сказав, що комплексної оцінки ще поки немає, однак ситуація з голосуванням "на цих виборах, як показують наші звіти, була кращою, ніж на парламентських виборах у 2006 році".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування