Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Тимошенко стане прем'єром, то попередню еліту чекає крах

Понеділок, 1 жовтня 2007, 18:07

Якщо лідер БЮТ Юлія Тимошенко стане прем'єр-міністром України, то це буде означати крах попередньої політичної еліти держави.

Таку думку висловив у понеділок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" відомий російський політолог, засновник Інституту національної стратегії Станіслав Бєлковський.

"Якщо Юлія Тимошенко стане прем'єром, то, я упевнений, що це буде означати крах попередньої політичної еліти", - сказав він.

Політолог підкреслив, що у випадку свого прем'єрства Тимошенко "буде будувати нову ієрархію влади". "Тимошенко може претендувати на якісно нового харизматичного лідера", - підкреслив Бєлковський.

"Авторитарна влада харизматичного лідера" буде сприяти об'єднанню нації навколо цього лідера, переконаний Бєлковський. Разом з тим він підкреслив, що в такому випадку "про свободу слова і реальної конкуренції політиків можна забути".

Якщо ж політикум побажає зберегти політичну еліту, то, на думку політолога, доведеться йти на "широку коаліцію".

"Це призведе до конфлікту з Юлією Тимошенко, але це буде означати збереження сучасної політичної еліти", - відзначив політолог.

У свою чергу присутній на прес-конференції виконавчий директор україно-російського інформаційного центру Олег Бондаренко відзначив "математичну можливість" широкої коаліції.

"У будь-якому випадку ці вибори не стабілізують обстановку", - сказав він, уточнивши, що або БЮТ, або Партія регіонів будуть незадоволені, і продовжать конфронтацію в суспільстві. Формування коаліції, за словами політолога, може затягтися в часі до напівроку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування