Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузинські спостерігачі радять визнати вибори в Донецьку недійсними

Вівторок, 2 жовтня 2007, 16:15

Міжнародні спостерігачі з Грузії відзначають фальсифікації під час проведення виборів Верховної Ради у Донецьку.

Про це на прес-конференції заявив член делегації спостерігачів Гіві Таргамадзе, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Він повідомив, що близько 200 спостерігачів із Грузії знаходилися під час виборів у Донецьку.

Таргамадзе зазначив, що під час минулих виборів в Україні грузинські спостерігачі були розкидані по країні і що такий підхід не дав ефекту.

Саме тому грузинські спостерігачі поцікавилися, де, відповідно до статистики, було більше за все порушень під час минулих виборів, і всі спостерігачі поїхали в Донецьк.

За словами Таргамадзе, зроблений висновок був правильним, тому що концентрація спостерігачів в одному місті дала гарний ефект.

Він повідомив, що спостерігачі зафіксували на деяких дільницях факти вкидання бюлетенів, спроби знищити урни для голосування, також біля дільниць знаходилися агітаційні машини із символікою політичних сил.

Крім того, у низці випадків спостерігачам перешкоджали в їхній діяльності.

"На деяких дільницях кількість порушень дає нам право стверджувати, що там вибори потрібно визнати недійсними", - сказав Таргамадзе.

За його словами, більше за все порушень було зафіксовано на 40 окрузі Донецька.

Таргамадзе зазначив, що були зафіксовані випадки спроб підтасування голосів на користь Соціалістичної партії.

Як відомо, раніше керівник виборчого штабу блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов заявив про виправлення в протоколах підрахунку голосів у частині округів Донецької і Луганської областей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування