Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азарову потрібна коаліція "як кулак"

Середа, 3 жовтня 2007, 16:31

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров переконаний, що країні сьогодні потрібна стабільна коаліція.

Про це Азаров заявив журналістам у середу на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Україні потрібна стабільна коаліція. Потрібна така, яка б поділяла загальні підходи. У нас є над чим працювати разом, якщо розуміти, що головні принципи роботи полягають не в тому, щоб у когось щось відібрати і комусь щось передати", - сказав віце-прем'єр.

"Якщо діятимемо за такими принципами, то дійдемо через рік до розвалу", - додав він.

На думку Азарова, потрібно відійти від передвиборної риторики і реально зайнятися економічним будівництвом, проведенням структурних реформ.

"Де потрібна стабільна, ну, я б не сказав консолідація, це слово не дуже добре для українського менталітету підходить, але бодай розуміння того, що проведення структурних реформ вимагає і політичної згоди", - пояснив віце-прем'єр.

Азаров заявив, що Партія регіонів готова відійти від ярликів, які "вішали" під час виборчої кампанії.

На думку першого віце-прем'єра, пенсійна реформа вимагає того, щоб у парламенті було щонайменше 350 голосів "і аби вся політична еліта була от так..., як єдиний кулак, і щоб не намагалася грати".

"Адже у нас, у будь-якому випадку, через два роки вибори, у нас, у будь-якому випадку, спокуса знову займатися політичними іграми. А коли ж ми будемо структурні реформи проводити?", - додав він.

Азаров переконаний, що настав час, коли "тверезо треба сісти і подумати всім, що ті обіцянки, які давалися, - це одне, а реальна економічна і соціальна політика, реальна реформа економіки - це щось інше".

"От непогано було б таку коаліцію створити. Я мрію про таку коаліцію, де було б розуміння оцих фундаментальних цінностей для нашої країни", - наголосив перший віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування