Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче "здавати" закон про себе

Понеділок, 8 жовтня 2007, 18:04

Партія регіонів виступає проти скасування закону про Кабмін, однак вважає необхідним внести певні зміни до нього.

Про це сказав лідер Партії регіонів Віктор Янукович, коментуючи в понеділок відповідну ініціативу президента Віктора Ющенка.

"Ми висловлювали і раніше свою точку зору, що закони скасовувати не можна. Їх можна змінювати, ми висловлювали свою точку зору, наскільки треба змінювати цей закон", - зазначив Янукович.

Водночас він висловив згоду з позицією президента щодо необхідності збалансування гілок влади.

"Все, що можна врахувати в законах, треба робити", - додав він.

Коментуючи інші ініціативи щодо підпорядкування президенту силових відомств, Янукович погодився з цією пропозицією, однак наголосив, що відповідне підпорядкування має здійснюватися виключно в рамках повноважень президента.

"Ми пропрацювали півтора роки, і за ці півтора роки я переконався, що глава держави повинен мати контроль над силовими відомствами, однак виключно в межах своїх повноважень", - сказав він.

"І кабінет міністрів також (повинен частково контролювати силовиків)", - додав він.

Водночас лідер БЮТ Юлія Тимошенко, відповідаючи на питання щодо своєї діяльності на посаді прем'єра в разі скасування закону про Кабмін сказала, що вважає його існування "певною умовністю".

"Все це є, на мій погляд, певна політична умовність. Я вважаю, якщо політичні сили знайшли порозуміння про те, що вони разом працюють і будують країну, всі необхідні закони ми створимо", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування