Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До звільнення губернаторів приклав руку Янукович?

П'ятниця, 2 листопада 2007, 08:29

Звільнити Вадима Черниша з посади голови Кіровоградської обласної держадміністрації президенту Віктору Ющенко рекомендував Кабінет міністрів.

Про це заявив віце-прем'єр Володимир Рибак, пише "Комерсант-Україна".

"10 жовтня ми прийняли рішення визнати роботу Кіровоградської облдержадміністрації незадовільною. Я не виключаю, що звільнення пана Черниша – це реакція президента на рішення уряду", - сказав Рибак.

Разом із тим він повідомив, що претензій до роботи Івана Плачкова у Кабміну не було. "Можливо, його просто хочуть перевести на іншу роботу", - припустив віце-прем'єр.

Як відомо, президент Віктор Ющенко в четвер підписав укази про звільнення Плачкова і Черниша (обоє – члени партії НСНУ) з посад голів Одеської і Кіровоградської облдержадміністрацій відповідно.

Видання зазначає, що ні Кабмін, ні представники Партії регіонів у четвер не критикували президента за проведені кадрові перестановки.

Сам Плачков в інтерв'ю "Комерсанту" зазначив, що дізнався про свою відставку від співробітників ОДА за кілька хвилин до дзвінка журналіста і йому "дуже важко коментувати сьогодні цю ситуацію".

"За останні півтора роки область піднялася за економічним рейтингом з 15-го місця на 5-е, було реалізовано цілу низку проектів, але є рішення президента і я його обов'язково виконаю. На те він і глава держави – він приймає рішення, з огляду на усі фактори, такий комплексний у нього підхід", - заявив Плачков.

На питання, чи існує в указі про його відставку політичний підтекст, Плачков відповів: "Ні, звичайно".

"В області є ціла низка проблем, рішенням яких ми активно займалися – сільське господарство, цінова політика, готувалися до вшанування пам'яті жертв голодомору... Збираємося видати спогади тих, хто вижив в час голодомору на 500 стрінках... Але президент прийняв рішення. Виходить, усе-таки недостатньо було проведено робіт в Одеській області", - зазначив він.

"Ви знаєте, відставка – це нормальний процес, міняється політична ситуація, міняються пріоритети, тому я до неї ставлюся досить спокійно", - додав Плачков.

Між тим, відзначає видання, у БЮТ, який раніше наполягав на тому, щоб у всіх областях, де блок здобув перемогу на виборах, губернаторами стали його представники, від такої ідеї цілковито відмовилася.

"Ми готові до того, що президент призначатиме губернаторів без узгодження з нами. Більше того, ця умова є частиною наших домовленостей із президентом", - сказав Євген Корнійчук.

На питання: "Невже БЮТ не претендує ні на одну губернаторську посаду?" – він відповів: " На жаль, ні. Ми б дуже хотіли, але ми вже про це домовилися".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування