Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ відчув черговий дерибан

Вівторок, 6 листопада 2007, 13:05

Київська обласна рада рекомендує міському голові Вишгорода детально вивчити ситуацію з землями, що належать внутрішнім військам України.

Про це заявив голова Київоблради Володимир Майбоженко, повідомляє Ліга.

Голова Київоблради Майбоженко підкреслив, що у свій час військова частина внутрішніх військ звернулася до мера Вишгорода з проханням перепрофілювати землю в розмірі 620 га, після чого землі хотіли забудувати громадськими і житловими будинками.

За словами Майбоженка, це дуже велика територія, адже сам Вишгород забудований на 500 га. Голова Київоблради відзначив, що виникає питання, чи не буде на цій території будуватися мегаполіс.

Крім того, схема передачі землі, за його словами, непрозора. Він відзначив, що внутрішні війська повинні відмовитися від землі на користь міської ради, після чого останній вже укладає з інвестором угоду. Це, за словами Майбоженка, буде прозора схема.

Тому Київоблрада у вівторок ухвалила рішення рекомендувати міському голові Вишгорода уважно вивчити це питання, порадитися з людьми, а вже потім ухвалювати будь-які рішення.

26 жовтня депутат Вишгородської міської ради, керівник фракції БЮТ у міськраді Валентина Парчук заявила, що територіальна громада Вишгорода може втратити більш ніж 817 гектарів землі в результаті можливого "дерибану".

У переділі земельних ділянок супутника столиці зацікавлені голова міської ради і "особи з оточення київської влади".

Парчук відзначила, що на засіданні міської ради 30 жовтня планується розглянути проект рішення по зміні цільового призначення вишгородської земельної ділянки площею 620 га, що знаходиться на даний момент у розпорядженні Внутрішніх військ МВС.

За інформацією представника БЮТ, ця земля готується до передачі під забудову одній з будівельних компаній, що збирається звести на цій ділянці торгівельно-розважальний комплекс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування