Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії спробують вибрати Путіна через павутину

Вівторок, 6 листопада 2007, 15:36

Глава ЦВК Росії Володимир Чуров пояснив скорочення кількості іноземних спостерігачів на майбутніх парламентських виборах порівняно з попередніми, прагненням залучити до спостереження професіоналів.

"Коли ми працюємо з професіоналами, одержуємо практичну користь", - сказав він на прес-конференції в Москві, передають РИА Новости.

Крім того, він зазначив, що в ЦВК працює в цілому не набагато більше 200 співробітників, тому "забезпечити якісну роботу понад тисячі іноземним спостерігачам було б важко".

Також, за його словами, наприкінці наступного року ЦВК Росії, можливо, проведе в одному з регіонів Росії тренувальні вибори, під час яких виборці будуть голосувати по Інтернету.

"Можливо, ми до кінця наступного року в окремо узятому регіоні спробуємо в порядку експерименту організувати або справжні, або тренувальні вибори в системі Інтернет", - сказав він.

За словами Чурова, на даний час не тільки Росія, але і ціла низка інших країн зацікавлені в голосуванні по Інтернету.

Глава ЦВК Росії повідомив, що в деяких країнах голосування поштою заміняють голосуванням по Інтернету. При цьому організатори голосування зіштовхуються з низкою проблем.

"Бувають збої, не дотримується таємниця голосування", - сказав Чуров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...