Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИВ СВОЇХ СОРАТНИКІВ

Четвер, 8 листопада 2007, 13:29

Кабінет міністрів на засіданні в четвер прийняв рішення про звільнення всіх керівників державних компаній і органів виконавчої влади, що пройшли у Верховну Раду, для одержання депутатських мандатів.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні по усіх прийняли рішення про їхнє звільнення для одержання ними мандата", - сказав він.

Лавринович спрогнозував, що ЦВК може зареєструвати їх уже в п'ятницю.

Він нагадав, що виняток складають міністри, а також керівники низки відомств, зокрема, Фонду держмайна, Рахункової палати, Антимонопольного комітету і Національного банку, рішення про звільнення яких ухвалює Верховна Рада.

За його словами, відповідно до рішення ЦВК від 2006 року, міністри можуть одержати мандат, залишаючись на своїх посадах до початку роботи нової Верховної Ради.

Зокрема, Кабмін звільнив генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" Володимира Козака, президента Національної енергогенерувальної компанії "Енергоатом", гендиректора концерну "Укратомпром" Андрія Деркача та президента НАК "Енергетична компанія України" Ігоря Глущенка.

Також Кабмін видав розпорядження про звільнення з посади голови Державної служби автомобільних доріг Володимира Демішкана та голови Національної комісії регулювання електроенергетики Сергія Тітенка, повідомляє прес-служба уряду.

Крім того, у зв’язку з обранням народними депутатами звільнено з посад керівника апарату прем’єр-міністра Сергія Льовочкіна, першого заступника міністра Кабінету міністрів Олену Лукаш та заступника міністра Кабінету міністрів Андрія Кравця.

Також Кабмін звільнив першого заступника міністра промислової політики Дмитра Колєснікова, першого заступника міністра юстиції Валерія Бондика, заступника міністра юстиції Інну Богословську, заступника міністра з надзвичайних ситуацій Валерія Бевза та першого заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Сергія Глазунова.

"Інтерфакс-Україна",

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування