Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС бачать, як Регіони починають "політичні ігри"

П'ятниця, 9 листопада 2007, 11:42

Член блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Микола Катеринчук упевнений, що Партія регіонів працює на дестабілізацію ситуації в країні, свідомо затягуючи початок роботи парламенту і формування нового уряду.

"ПР не бачить себе в опозиції. Тому буде робити все, аби затягнути процес формування нового уряду", - заявив він, говорячи про причини відтягування початку роботи парламенту, повідомляє перс-служба НУ-НС.

"У разі, якщо ПР вдасться до подальших деструктивних дій, все суспільство – у тому числі й електорат "регіоналів" - остаточно переконається, що ця політична сила працює на дестабілізацію політичної ситуації", - підкреслив Катеринчук, висловивши однак упевненість у позитивному завершенні переговорів щодо початку роботи ВР.

У свою чергу, член НУ-НС Юрій Ключковський вважає, що неучасть представників Партії регіонів у засіданнях робочої групи з підготовки першої сесії ВР шостого скликання "обумовлена аж ніяк не тими аргументами, на які посилається ПР".

"З моменту опублікування офіційних результатів виборів ці особи є новообраними народними депутатами. Тобто вони набули статусу, тільки не набули повноважень. А участь у підготовчій групі пов’язана із статусом, а не з повноваженнями", - цитує його прес-служба блоку.

"Реєстрація у цьому відношенні нічого не змінює, бо повноваження набуваються з моменту складення присяги, а підготовча група завідомо працює до складення присяги народних депутатів. Тому ця аргументація несерйозна", - зазначив Ключковський.

За словами Ключковського, теперішня поведінка "регіоналів" є "певною мірою повторенням процесу 2006 року, коли навіть вже після початку роботи ВР і складення присяги ПР затягувала роботу через блокування трибуни і зрив засідань ВР з метою отримати резерв часу для певних дій".

Відповідаючи на питання щодо ймовірності неподання ПР документів для реєстрації народних депутатів у ЦВК до 16 листопада, Ключковський нагадав, що її представники заявляли, що у п’ятницю подадуть документи на реєстрацію народних депутатів.

"Якщо вони, публічно заявляючи, що подадуть документи, знов цього не зроблять, це буде явним сигналом того, що вони ведуть політичні ігри, і є ризик, що вони ніколи не подадуть документи до ЦВК", - зазначив він.

За словами Ключковського, "такий розвиток подій є вкрай небажаним для України, оскільки буде підривати основи державності і конституційного ладу”.

"Країні знову загрожуватиме криза. Адже з одного боку ВР буде неповноважною, бо присягу складе менш як 300 депутатів, з іншого боку ВР не можна розпустити. Виникне колізія між двома конституційними нормами, виходити з якої буде дуже важко і, можливо, тільки з допомогою КС. А це є повільним процесом і, на жаль, політично заангажованим", - підкреслив Ключковський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: