Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уго Чавес зробив те, що хотів Ющенко... але програв

Понеділок, 3 грудня 2007, 10:27

Венесуельському президентові Уго Чавесу не вдалося розширити свої повноваження і внести зміни в Конституцію через референдум.

Проти конституційної реформи президента Венесуели проголосували 50,7% венесуельців, повідомляє РИА Новости з посиланням на Національну виборчу раду Венесуели після підрахунку 90% бюлетенів.

Пропоновані Чавесом зміни, які мали скасувати обмеження на переобрання однієї людини на посаду президента, підтримали тільки 49,29% учасників референдуму.

Як повідомила журналістам голова Національної виборчої ради Тібісай Лусена (Tibisay Lucena), у референдумі взяли участь близько 16 мільйонів осіб.

Чинний венесуельський лідер Уго Чавес пропонував внести в конституцію в цілому 69 поправок.

Найбільш значимі з них - скасування обмежень на переобрання того самого громадянина на посаду президента країни, збільшення президентського терміну із шести до семи років і наділення глави держави правом призначати своїм указом глав територіальних, муніципальних утворень, у тому числі мера столиці, а не всенародно обирати, як це було раніше.

Серед іншого президент мав намір позбавити Центробанк самостійності, підпорядкувавши його урядові, домогтися права обмежувати свободу громадян і свободу ЗМІ у випадку надзвичайних ситуацій. Крім того, Чавес пропонував знизити віковий ценз виборців з 18 до 16 років.

Як відомо, раніше президент України Віктор Ющенко також розглядав можливість внесення змін до Конституції через референдум.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування