Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вступ України до СОТ натрапив на ще одну заваду

Вівторок, 4 грудня 2007, 07:16

Засідання робочої групи зі вступу України до Світової організації торгівлі не може відбутися через неврегульованість питання з ЄС стосовно експортних мит.

Про це джерело в Міністерстві економіки, близьке до переговорного процесу вступу України до СОТ, повідомило УНІАН.

"Поки що нічого не можна сказати про дату проведення засідання робочої групи. Раніше треба врегулювати питання стосовно мит з ЄС", - зазначило джерело.

Співбесідник агентства повідомив, що для завершення процесу вступу України до СОТ в 2007 році врегулювати питання і провести засідання робочої групи потрібно до середини грудня.

У службі заступника міністра економіки Валерія П’ятницького повідомили, що засідання робочої групи зі вступу України до СОТ наприкінці минулого тижня не проходило, і навряд чи його можна чекати поточного тижня.

Раніше міністр економіки Анатолій Кінах повідомляв, що засідання робочої групи зі вступу України до СОТ у Женеві пройде з 30 листопада по 2 грудня.

Засідання Генеральної ради СОТ, на якому може бути визначена дата спеціального засідання Генради для ухвалення остаточного рішення про вступ України до СОТ, намічене на 18-19 грудня.

Як відомо, 28 листопада стало відомо, що Європейський Союз висунув останню вимогу щодо вступу України до СОТ - Києву необхідно виконати вимогу Брюсселя щодо перегляду регулювання експортного мита.

У відповідь на це, перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров заявив, що Україна готова відмінити експортні мита після набуття чинності договору про зону вільної торгівлі з ЄС.

При цьому Азаров зазначив, що серед членів СОТ немає однакового розуміння скасування експортних мит. А статут СОТ та інші документи цієї організації не вимагають їх скасування. Вимоги ЄС про скасування мит він назвав "штучною перешкодою на шляху вступу України до СОТ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: