Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент хоче підсилити вертикаль

Середа, 5 грудня 2007, 10:25

Президент Віктор Ющенко виступає за посилення ролі місцевого самоврядування.

Про це глава держави заявив у ході наради з представниками асоціацій і органів місцевого самоврядування, що проводиться в середу в Києві, повідомляє Ліга.

Ющенко підкреслив, що проблеми українського суспільства, зокрема, полягають і в тому, що в нас не проведена реформа органів місцевого самоврядування.

Він вважає, що органи місцевого самоврядування повинні стати самодостатніми.

"Переконаний, що це одна з ключових національних реформ", - сказав президент.

Він підкреслив, що, як правило, відповідальність в Україні перекладається на конкретні території, а можливості залишаються в центрі, у вищих органів центральної влади.

Ющенко відзначив при цьому, що ця диспропорція відчувається усе більше з кожним днем, і вона несе шкоду розвиткові країни.

Президент відзначив, що кожна країна, з якої Україна хотіла б брати приклад, реформувала цю сферу ще 10-12 років тому, а Україна, хоча і має відповідну нормативну законодавчу базу, не демонструє руху вперед.

Ющенко думає, що на сьогоднішній нараді ці питання повинні конкретно обговорюватися, й у ході всі пропозиції, що пролунають, повинні узагальнюватися, аналізуватися і, відповідно, повинні бути зроблені висновки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...