Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна відкрилась Румунії і Болгарії як своїм

Середа, 2 січня 2008, 11:07

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови уряду від 21 листопада 2007 року про запровадження для Болгарії та Румунії безвізового режиму.

Відповідна постанова від 26 грудня 2007 року за підписом прем'єра Юлії Тимошенко розміщена на сайті Верховної Ради, повідомляє УНІАН.

Так, рішення про введення безвізового режиму для громадян Болгарії та Румунії набирає чинності з 1 січня 2008 року.

Як відомо, Україна і ЄС підписали угоду про спрощення візового режиму 18 червня 2007 року.

Восени Євросоюз, що пов'язує набуття чинності угоди про спрощення візового режиму з Україною з відміною Україною в'їзних віз для громадян Румунії і Болгарії, які приєдналися до ЄС з 1 січня 2007 року.

Україна відповіла, що безвізовий режим з Болгарією і Румунією буде введено з моменту набуття чинності угоди з Євросоюзом про спрощення оформлення віз.

Інституції Євросоюзу ратифікували угоди між Україною та ЄС про спрощення візового режиму та реадмісію. Український парламент поки не ратифікував ці угоди.

Незважаючи на це, за домовленістю сторін, угода про спрощення процедури оформлення віз між Україною і ЄС набуває чинності з 1 січня 2008 року.

Згідно з документом, 12 категорій українських громадян зможуть отримувати безкоштовні візи. Для решти громадян України, зокрема бізнесменів, візи коштуватимуть 35 євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: