Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вирішують, з ким дружити

Понеділок, 28 січня 2008, 09:36

Депутати створюють групи зі зв'язків із закордонними колегами, серед яких найбільш популярними є Росія, Білорусія, Польща, Японія, США.

Про це в понеділок пише газета "Дело".

"Ми вже затвердили два десятки таких об'єднань, а всього їх буде понад 70", — розповів глава комітету з іноземних справ Олег Білорус. За його словами, процес завершиться лише через півтора-два місяці.

"Групи дружби", як називають їх депутати, традиційні для більшості парламентів світу.

"Це неформальні організації, однак вони реєструються розпорядженням голови Верховної Ради і мають фіксоване членство", — пояснив заступник голови комітету з іноземних справ Леонід Кожара.

При цьому якісь конкретні обов'язки на членів груп не покладаються.

У той же час екс-депутат Сергій Бичков розповів, що результатом роботи його міжпарламентської групи зі зв'язків з Іспанією стало визнання країною українського Голодомору.

Крім того, під час поїздки наших парламентаріїв у Польщу народилася ідея спільного проведення футбольного Євро-2012.

Найбільш популярними серед народних обранців є групи зі зв'язків з парламентами Росії, США, Польщі, Білорусії, Японії.

Однак останнім часом багато хто хоче підтримувати відносини з Індією і Китаєм, які активно розвиваються. Крім того, у минулому парламенті створювалися "групи дружби" із законодавчими органами таких країн, як Марокко, Конго, Гвінея-Бісау.

Кожара стверджує, що депутати заощаджують на поїздках як тільки можуть.

Частину витрат українців звичайно фінансує сторона, що приймає, будь то проживання в готелі або харчування в ресторані. При цьому Кожара стверджує, що депутати не використовують такі відрядження в особистих цілях.

"А якщо, скажімо, комусь захочеться налагодити зв'язки з парламентом Мальдів... Що ж, нехай купує за свої гроші квиток і летить!" — жартує заступник голови комітету з іноземних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування