Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Росукренерго" попереджає, що Росія може обійтися й без України

Неділя, 3 лютого 2008, 22:05

Співвласник "Росукренерго" Дмитро Фірташ заявляє про можливі негативні наслідки для України перегляду ціни на транзит газу по її території.

В інтерв'ю телеканалу "Інтер" він підкреслив, що "держава повинна розділити політику й бізнес, а не лякати з приходом кожного уряду, що вони переглядають ціни".

"Вони самі змушують Росію думати, чи надійний партнер Україна в поставках і транзиті газу", - відзначив Фірташ.

За його словами, через зростання середньої ціни на газ у Європі Росія "одержала унікальну ситуацію". "Вона може тепер визначати можливість, через які потоки диверсифікувати свої поставки газу", - сказав бізнесмен.

"Росія починає думати, як будувати обхідні трубопроводи. Вона хоче розкласти свої ризики по різних кошиках", - вважає він. Фірташ підкреслив, що "для України це дуже погано".

Разом з тим, він відзначив, що ціна на газ для України є низькою в порівнянні з європейськими цінами, тому що "Україна є одним з основних гравців газового ринку Європи" й "щоб привезти газ у Європу й продати, треба забезпечити ним Україну".

"Ми прекрасно розуміємо, що Україна не може заплатити більшу ціну за газ", - відзначив Фірташ. За його словами, ціна на газ для України була розрахована так, щоб Україна змогла її заплатити й щоб покрити собівартість газу для "Росукренерго".

Співвласник компанії також підкреслив, що "Росукренерго" - це "нормальна газотрейдерна компанія", що правильно збалансована й стабільність поставок газу через яку не викликає побоювань у європейських країн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування