Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" не виключають відставки Луценка

Понеділок, 4 лютого 2008, 08:59

Депутат від блоку "НУ-НС" Анатолій Матвієнко не виключає, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко може піти у відставку в зв'язку з інцидентом, що стався між ним і мером Києва Леонідом Черновецьким.

"Вони обоє повинні визнати свою некоректність, привселюдно потиснути один одному руки і вибачитися перед народом. Якщо ж порушена кримінальна справа, потрібно відповідати за законом", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

На питання, чи можуть Луценка зняти з посади, Матвієнко відповів: "Якщо його визнають винним, то звісно".

"Тим більше, відповідно до нових вимог президента, які внесені в проект нового закону про Кабмін, судимість не дозволяє обіймати посаду такого рівня", - додав він.

На зауваження, що ні сам Луценко, ні його колеги з блоку "НУ-НС" не визнають провини, депутат висловив упевненість, що "відсутності провини не може бути, коли є такий факт".

Водночас, коментуючи припущення спостерігачів про те, що його критична позиція щодо Луценка пояснюється тим, що в Київраду за списками Блоку Леоніда Черновецького пройшов його племінник Сергій Березенко, Матвієнко сказав:

"Не знаю, чому так. Звідки мені знати? Ну, пройшов Сергій Березенко в Київраду. Якщо є до нього претензії, будь ласка, сформулюйте їх. Якщо Березенко винен, я буду першим, хто зажадає його відповідальності відповідно до чинного законодавства".

"Березенко є гарним другом і товаришем секретаря Київради Олеся Довгого, він з ним давно дружить. Березенко не займається якимось бізнесом. Він працює в управлінні Київради (начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА), є депутатом. До чого тут одне до іншого?", - сказав він.

"Я й про Леоніда Михайловича (Черновецького) не кажу. Ви чуєте в моїх інтерв'ю, щоб я вставав на одну чи на іншу сторону? Я дотримуюся, як на мене, об'єктивної точки зору... її і висловлюю. Хоча це може комусь не подобатися", - додав Матвієнко.

При цьому депутат "НУ-НС" заперечує, що в коаліційній угоді з БЮТ був пункт про перевибори в Києві і Харкові. "Не було такого пункту", - сказав він.

"Навіть якщо цей пункт і є – може, я зараз неточний, - то перевибори повинні відповідати законам і Конституції. Не подобаються закони і Конституція, давайте їх змінювати. Давайте напишемо, що з політичних мотивів можна змінювати будь-якого мера. Де така норма сьогодні? Ми не розуміємо, де тоді опинимося?", - сказав Матвієнко.

"Ми пожинаємо плоди дострокових виборів у результаті так званого виходу з парламенту 150 депутатів. Зараз стоїмо перед прірвою нових дострокових виборів. Тільки тепер їх ініціюють "регіони". Я кажу про прецедент. За нього потрібно нести відповідальність", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: