Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна потихеньку іде від долара

Вівторок, 5 лютого 2008, 13:22

Рівень доларизації економіки України за підсумками 2007 року скоротився до 22,7%, тоді як за підсумками 2006 року він складав 26,97%, повідомляється на веб-сайті Нацбанку України (НБУ).

Про це йдеться в монетарному огляді НБУ за 2007 рік, текст якого розміщено на веб-сайті Нацбанку.

"Процес зменшення доларизації економіки поки що нестійкий. У структурі ресурсної бази банків продовжує збільшуватися частка строкових вкладів (депозитів) інших банків і кредитів, що отримані від інших банків у загальному обсязі зобов'язань банків. У 2007 році ця частка збільшилася з 22,8% до 29,4%", - говориться в звіті.

За даними НБУ, переважну частку міжбанківських зобов'язань банків складають кошти, залучені від нерезидентів. При цьому в 2007 році збереглася тенденція превалювання в структурі кредитних операцій угод в іноземній валюті: обсяг кредитів, наданих в іноземній валюті, виріс на 75,4%, тоді як у гривні - на 72,7%.

"Валютний ринок України стабільно розширювався і демонстрував стійке домінування пропозиції іноземної валюти над попитом на неї, чому сприяв майже 42%-й приріст валютних надходжень. Їх основним джерелом був виторг від експорту товарів і послуг", - вказується в огляді.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування