Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Семенюк розповіли, як вирішили "позбутися" "Укртелекому"

Середа, 6 лютого 2008, 10:30

Кабінет міністрів затвердив проект уточненого плану розміщення акцій "Укртелекому", а також перелік інших підприємств, держпакети акцій яких підлягають продажу у 2008 році разом із землею.

Про це повідомив заступник голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко.

За його словами, вирішено, що 25%+1 акцій "Укртелекому" має залишитися у державній власності, як і йшлося у розпорядженні про першочергові об'єкти приватизації, а пакет 67,79% має бути виставлений на аукціон.

"Протягом одного місяця конкурсна комісія має опрацювати умови продажу. Цей документ буде готовий не раніше, ніж в кінці лютого - на початку березня", - зазначив Парфененко.

"Оскільки згідно з діючими правилами оцінки пакетів акцій, остання має бути проведена на кінець місяця, в якому прийнято план розміщення акцій. У нашому випадку - це кінець лютого", - пояснив він.

Крім того, Парфененко повідомив, що у розпорядження про продаж пакетів акцій із землею потрапили пакети 14 підприємств, 3 з яких раніше було згадано в постанові про першочергову приватизацію, а саме завод "Маяк", "Київський мотоциклетний завод" та Київський завод реле та автоматики ім. Петровського.

"Принцип продажу цих підприємств полягає в тому, що беруться великі підприємства і державні пакети акцій не менше контрольного", - зазначив представник ФДМ.

"За попередньо погодженою схемою з усіма міністерствами та установами попередньо земля вноситься до статутного фонду через механізм корпоративного управління, тобто через рішення загальних зборів акціонерів", - пояснив він.

Також Парфененко повідомив, що вартісна оцінка землі, на якій знаходяться зазначені 14 об'єктів, ще не проводилася. За його словами, на таку оцінку знадобиться кілька місяців.

Водночас, представник ФДМ зазначив, що порядок продажу зазначених підприємств уже розроблено і, за його словами, він може бути винесений на наступне засідання уряду.

Крім того, Парфененко зазначив, що Держкомзем має підготувати порядок виготовлення землеустрійної документації, на що потрібно близько 4 місяців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...