Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пропонує Тимошенко Омельченка для розборок з "Елітою-Центром"

Середа, 6 лютого 2008, 11:48

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк пропонує уряду створити робочу групу за участю народних депутатів з метою захисту прав інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр".

Лист з відповідною пропозицією він направив прем`єр-міністру Юлії Тимошенко у середу, 6 лютого, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"На ім’я голови Верховної Ради України надійшли звернення від громадських організацій щодо необхідності захисту прав інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр", - зазначається у листі.

"Просив би Вас, шановна Юліє Володимирівно, розглянути можливість утворення відповідної робочої групи, до складу якої могли б увійти і народні депутати України Омельченко Олександр Олександрович та Лисов Ігор Володимирович", - пише Яценюк.

За його словами, це необхідно для "удосконалення нормативно-правового регулювання в сфері будівництва житла, розв’язання проблем забезпечення житлом зазначених інвесторів", а також виконання Кабміном відповідних указів президента.

Зокрема, йдеться про укази "Про заходи щодо вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла та стабілізації ситуації на первинному ринку житла" від 3 березня 2006 року та "Про невідкладні заходи щодо розв’язання проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків внаслідок діяльності групи будівельних компаній "Еліта-центр" від 4 лютого 2008 року.

Крім того, Яценюк доручив комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики визначити депутатів, які б могли взяти участь у діяльності спільної парламентсько-урядової робочої групи та внести пропозиції щодо удосконалення законодавства з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування