Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За журналістський напад на банк порушено справу

Четвер, 7 лютого 2008, 12:28

Міліція порушила кримінальну справу у зв'язку із нападом на одне з відділень "Ощадбанку", що був інсценований журналістами "Нового каналу" для зйомки репортажу про незадовільну охорону банків.

Про це повідомив керівник центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук, зауваживши, що справу порушено не за статтею про збройний напад, а за фактом хуліганства.

Він розповів, що о 12.10 до міліції по спецлінії 02 надійшло повідомлення про збройний напад на один з відділів "Ощадбанку". Вже о 12.14 на місце прибула оперативна група на чолі з начальником Шевченківського райуправління. Крім того, за словами Поліщука, було введено оперативний план перехоплення.

Представник київської міліції пояснив, що справу було порушено за фактом хуліганських дій після того, як було встановлено, що напад був інсценізований журналістами і вони не мали злого умислу.

Водночас Поліщук зауважив, що "на щастя, на місці не було охоронця, який відійшов попити кави, інакше у такому випадку він міг би застосувати зброю".

Поліщук відзначив, що до Шевченківського райвідділку міліції у середу викликалися випусковий та шеф-редактор каналу для дачі пояснень. Вони та інші працівники каналу, за словами Поліщука, не затримувалися.

Також, за інформацією Поліщука, міліція звернулася за консультацією до члена комісії журналістської етики Валерія Іванова, який сказав про перевищення журналістами їхніх прав під час зйомки репортажу.

У свою чергу "Новий канал" повідомив, що цієї ночі журналісти, адміністратори, оператор, водій, а також редактор телеканалу Олег Величко і шеф-редактор Володимир Павлюк були забрані просто з домівок до райвідділку міліції.

Співробітники "Нового каналу" підозрюють, що "причина такої поведінки співробітників міліції Шевченківського району – у вказівці керівництва "згори", яке не задоволене матеріалом, що вийшов у випуску новин у середу".

У сюжеті йшлося "про роботу (а радше бездіяльність) міліції... Цим матеріалом учора вже цікавились співробітники МВС, які до і після основного випуску новин перебували у приміщенні "Нового каналу".

Сюжет був присвячений незадовільній охороні банків. На прикладі одного з відділень "Ощадбанку" у рамках журналістського розслідування було з'ясовано і показано, що зали деяких банків не охороняються, камер спостереження немає, "тому кожен може здійснити хуліганські або інші дії з більш серйозними наслідками".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування