Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов-Ющенку: Гроші є. Все решта зловтішання

П'ятниця, 8 лютого 2008, 11:27

Кошти на рахунках Кабінету Міністрів за січень не скоротилися на 12,6 млрд.грн., а збільшилися на 2,7 млрд.грн.

Про це заявив на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, коментуючи інформацію Нацбанку, озвучену в четвер президентом Віктором Ющенком, повідомляє Ліга.

Турчинов попросив ЗМІ не дезінформувати громадськість і підкреслив: "Протягом січня місяця, я фіксую з 1 січня по 1 лютого, коррахунок збільшився на 2,7 млрд.грн".

"Я ще раз підкреслюю: на 2,7 млрд.грн. збільшено обсяг кореспондентського рахунка. Це об'єктивна інформація, і я прошу доводити її до тих, хто вас дивиться або читає", - сказав Турчинов.

Щодо впливу на інфляцію соціальних виплат, насамперед, виплат по внесках "Ощадбанка" перший віце-прем'єр відзначив: "По внесках "Ощадбанка" сьогодні менш 1 млрд. виплачено гривень і, безумовно, ця цифра не може впливати на процеси, у тому числі інфляційного характеру, це просто, вибачте, зловтіха щодо роботи уряду".

За словами Турчинова, завдяки професійній роботі Міністерства фінансів, понад 4 млрд.грн. були зв'язані депозитними рахунками, що в чотири рази більше, ніж на сьогоднішній день виплачено вкладникам "Ощадбанка".

Як відомо, у четвер президент Віктор Ющенко, керуючись даними Держкомстату, доручив урядові і Нацбанку терміново розробити пакет антиінфляційних заходів у зв'язку з небувалим рівнем січневої інфляції.

"Грошові агрегати усі скоротилися. Гроші в цілому скоротилися..., але колосальна викинута порція готівки. Залпові виплати соціального характеру наприкінці 2007 року і із січня поточного року", - з гіркотою відзначив президент.

За його інформацією, рахунки уряду за один місяць скоротилися на 12,6 млрд.грн., дефіцит бюджету склав 13,6 млрд.грн. при заявленому на рік 18,8 млрд.грн. Президент пообіцяв перевірити цю статистику, але ще раз підкреслив, що ситуація є дуже серйозною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування