Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканали скаржаться на репресії

Субота, 1 березня 2008, 10:02

Керівники найбільших телеканалів України упевнені, що Нацрада з питань телерадіомовлення повинна підтримувати мовців, а не проводити репресії відносно найприбутковіших гравців ринку.

Так за круглим столом відреагували на попередження Нацради з приводу порушень вимог законодавства про рекламу та дублювання іншомовних фільмів гендиректор каналу "1+1" Юрій Морозов, голова правління АТЗТ "УНТК" — "Інтер" Сергій Созановський та гендиректор ICTV, голова наглядової ради ММЦ "СТБ" Олександр Богуцький, повідомляє Дзеркало тижня.

Вони стверджують, що на сьогоднішній день телеканали не в змозі відразу перейти на мовлення українською. "Навіть якщо уявити, що в нас є на всі українські канали 500 мільйонів від реклами, все одно закрити ефір вітчизняним продуктом — грошей не вистачить", - заявив Морозов.

"Якщо наш кінопрокат, за деякими оцінками, втратив 50% глядачів, то ми втратимо, припустімо, 30% прибутку за рік. Це означає — не стало рекламодавців, упали прибутки. Ми вимушені згортати виробництво, яке щойно розпочали", — додав він.

Водночас Богуцький вважає, що найважливішим пріоритетом, який міг би об'єднати найбільших мовців і Нацраду, є саме розвиток українського ринку. "Зокрема й боротьба з піратством. І тоді цілі, що їх ставить перед собою Нацрада, будуть реалізовані природним шляхом", - зазначив він.

У поправках, на його думку, також має потребу і закон України про телебачення і радіомовлення. "Думаю, цю тему буде продовжено на зустрічі з президентом. І нормальним її результатом може бути підписання нового меморандуму з Нацрадою в інтересах розвитку індустрії", - припустив Богуцький.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування