Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори в Росії не сподобалися правозахисникам і Жириновському

Неділя, 2 березня 2008, 19:59

МВС РФ заявляє, що в ході виборів президента Росії серйозних правопорушень не зафіксовано.

Про це повідомив журналістам заступник глави МВС РФ, генерал-полковник міліції Олександр Чекалін.

Глава місії спостерігачів від Виконкому СНД Науриз Айдаров також заявив, що в ході виборів не було зафіксовано жодного серйозного порушення.

"Жодного порушення, яке могло б вплинути на хід виборів, ми не зафіксували", - сказав він "Інтерфаксу" у неділю ввечері.

Разом з тим, закордонні спостерігачі, що займаються організацією виборів у своїх країнах, вважають, що організація президентських виборів у Росії відповідає європейським стандартам.

"Організація виборів у Росії відповідає тим стандартам, які пред'являються до організації виборів у європейських країнах", - сказав у неділю на прес-конференції один зі спостерігачів Мірча Маргеску.

У той же час, правозахисники вважають, що президентські вибори в Росії не були демократичними.

"Вибори не можна назвати демократичними", - сказала "Інтерфаксу" у неділю ввечері глава московського бюро міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Аллісон Гілл.

Вона думає, що "не вистачало змагання в передвиборний період". "Кандидатів, м'яко кажучи, було мало", - сказала Гілл.

З нею згодні деякі російські правозахисники.

"Не вважаю ці вибори вільними і демократичними", - сказала глава комітету "Громадське сприяння", член ради правозахисного центра "Меморіал" Світлана Ганнушкіна.

Лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов вважає, що на виборах "найсильнішим чином використовувався адміністративний ресурс".

У той же час, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, який, за попередніми даними, посідає третє місце на виборах президента РФ, має намір оскаржити в суді результати виборів.

Явка на виборах президента РФ, за даними на 19.00 мск, склала 64,23%, повідомив глава ЦВК Росії Володимир Чуров.

за матеріалами РИА Новости, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування