Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС бояться, що єдину партію будуватимуть "адміністративно"

Вівторок, 4 березня 2008, 13:29

Депутат від НУ-НС, лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що протягом 2 місяців нереально створити єдину націонал-демократичну партію на основі НУНС демократичним шляхом.

"Я вважаю щодо демократичної процедури, це нереально", - сказав він Українським новинам.

Костенко зазначив, що УНП наполягає на тому, щоб процес об'єднання партій-членів НУНС в одну силу відбувався з ініціативи самих партійців, тобто "знизу-вгору".

"Вони повинні на рівні району або осередку починати поєднуватися й поступово (потрібно) переходити до об'єднання на установчому з'їзді", - сказав він.

Депутат вважає, що підставами для остаточного рішення партії об'єднатися повинна стати розробка програми нової партії, яка б відстоювала націонал-демократичну ідеологію.

Крім цього, на його думку, необхідно розробити статут нової партії, але перед цим ухвалити закон, який дозволяє партіям об’єднуватися.

"Якщо говорити про строки, а ще й в ультимативній формі, що мовляв, якщо протягом 2 місяців не буде (проведений установчий з'їзд), то не буде (і самої партії). Я думаю, що це вже не демократія", - сказав він, коментуючи рішення політичної ради НСНУ про необхідність проведення установчого з'їзду нової партії протягом 2 місяців після ухвалення закону, що дозволяє партіями об'єднуватися.

Костенко вважає, що за зазначений строк партію можна створити тільки адміністративним методом.

"Якщо це все знову буде напівадміністративно, адміністративно, як, до речі, створювалася структура "Народного Союзу Нашої України", то цей процес не дасть того результату, про який так багато говорять", - вважає він.

Як відомо, політрада НСНУ 1 березня вирішила провести установчий з'їзд єдиної націонал-демократичної партії протягом 60 днів після ухвалення закону, що дозволяє партіям поєднуватися.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування