Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин викрив "відволікаючу завісу" Регіонів і частини коаліції

Середа, 5 березня 2008, 13:06

Лідер фракції блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що засідання лідерів фракцій та погоджувальні ради, які не привели до згоди, були "відволікаючим маневром" з боку Партії регіонів та частини коаліції.

Про це він сказав на брифінгу після засідання голів парламентських фракцій.

"Будь-які потуги, будь-які спроби і пропозиції запропонувати компроміс, на превеликий, жаль, не знаходять порозуміння між частиною коаліції – хочу підкреслити: частиною коаліції – і Партією регіонів. А відтак, вся Верховна Рада, за великим рахунком, і все українське суспільство є сьогодні заручником нездатності знайти прийнятне компромісне рішення, яке, на моє переконання, не є першочерговим для українського народу, щоб можна було рухатись далі", - сказав Литвин.

"Судячи з усього, всі засідання погоджувальної ради, наради за участю керівників фракцій відігравали роль свого роду відволікаючого моменту, оскільки відмобілізовуються дії зовсім в іншому напрямі. На моє переконання, це загрожує дестабілізацією ситуації в Україні. З цим не можна змиритися", - наголосив він.

Литвин упевнений, що є справедливими вимоги "що треба все пояснювати у Верховній Раді, щоб не лише Верховна Рада – всі 450 депутатів – були заручниками 5 керівників політичних фракцій, а для того, щоб можна було донести до всього українського загалу, про що ж там говорять, які рішення виробляють і чому Верховна Рада не розблоковується".

"Я думаю, що тут просто співпадають інтереси різних політичних сил, різних політиків, для того, щоб довести ситуацію виключно до абсурду і на цьому намагатися вибудовувати свою політичну лінію. Бо, фактично, був погоджений проект постанови, який здавалося б, не має заперечень... потім робиться перерва – під час перерви приймаються рішення, виголошуються відповідні заяви...", - зазначив Литвин.

Він наголосив, що було запропоновано внести на розгляд постанову, яка визначає, що рішення щодо вступу до НАТО приймається виключно на основі результатів референдуму і відповідна постанова скеровується "до відома генерального секретаря НАТО".

"Це, по суті, ті пропозиції, про які говорили представники політичних фракцій, за винятком комуністів... Тому оці переговори, неробота Верховної Ради – вони були відволікаючим маневром, відволікаючою завісою, якщо хочете, для того, щоб діяти у той спосіб, щодо якого вам повідомили", - впевнений Литвин.

"Тому ми наполягали і наполягаємо, хоч це може подобатись чи не подобатись, що голова Верховної Ради повинен розпочинати засідання Верховної Ради і інформувати про результати домовленостей. І я переконаний, що власне депутати повинні визначатися щодо тих чи інших пропозицій і напрацювань", - додав він

"Більше того, ми пропонували: давайте цей варіант винесем на розгляд Верховної Ради – і приймем його за основу... Це буде означати, що всі інші постанови не розглядаються... що довкола саме таких формулювань потрібно шукати компроміс. Я переконаний: попри будь-який опір... необхідна кількість у 226 голосів для прийняття такого рішення була знайдена", - наголосив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування