Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога поскаржився, що на нього скоро повісять глобальне потепління

Середа, 5 березня 2008, 16:08

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що вся діяльність секретаріату спрямовуватиметься тільки на забезпечення конституційних повноважень і обов'язків Глави держави.

Про це йдеться в коментарі Балоги, поширеному прес-службою секретаріату в середу.

"Спроби протидії виконанню Секретаріатом його функцій неприпустимі, а нехтування публічно оголошеною позицією – марні", - заявляє він.

"Намагання обмежити прерогативи Секретаріату безперспективні: ми й надалі виконуватимемо контрольні, аналітичні й комунікативні завдання", - наголосив Балога.

Він також зазначив, що "не має основи теза про цілеспрямовану критику уряду з боку СП".

Він також наголосив, що всі зауваження секретаріату, які стосувалися діяльності Кабміну, прямо випливають із прав і повноважень Президента, закріплених у Конституції.

"У цьому зв'язку звертаю увагу, що Глава держави дотримувався досить жорсткої лінії стосовно попереднього складу Кабміну у випадках, коли уряд приймав рішення поза межами законодавства і всупереч національним інтересам", - зазначив Балога.

"Наголошую: президент Віктор Ющенко та його секретаріат ніколи не застосовують у своїй діяльності подвійні стандарти", - зазначив він.

Балога також вважає, що віднедавна стало ознакою хорошого тону, навіть модно вбачати скрізь присутність волі та розуму керівника секретаріату.

"На нього ж автоматично і покладається відповідальність за все. Порідшали ряди "Нашої України" - це Балога підбив партійців написати заяви про вихід. Порушив нахабно правила дорожнього руху високий чин із даішної "Кобри" - це Балога його направив і середнього пальця підняв", - зазначив він.

"Не відпускають бензин на заправках "Укрнафти" - тому не тендерний безлад причиною, це Балога змови плете. Партія регіонів Раду блокує - а Балога їм кульки надимає", - поскаржився Балога.

"Навіть цього шорт-листа достатньо, аби зрозуміти абсурдність усіх дутих закидів. Так можна дійти до звинувачень в глобальному потеплінні чи інших катаклізмах", - додав він.

Балога також зауважив, що причиною цього є те, що секретаріат займає "активну, принципову і дієву позицію з важливих для країни питань".

"Ми не будемо млявими, апатичними, бездіяльними спостерігачами, а особливо тоді, коли йдеться про національні інтереси", - наголосив він.

"Однак закликаю і політиків, і експертів, і журналістів аналізувати суть, а не настрої; відрізняти причини від наслідків; оцінювати за діями, а не їх інтерпретаціями; читати тексти, а не шукати дарма підтексти", - зазначив Балога.

"Упевнений, що тоді завжди матимемо ясну картину того, що відбувається, і реальної ролі в цьому конкретного політика чи державного діяча", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування