Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"УкрГаз-Енерго" звинувачує уряд у "авантюрах"

Четвер, 6 березня 2008, 17:31

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" закликає окремих представників уряду і НАК "Нафтогаз України" припинити авантюри на газовому ринку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЗАТ "УкрГаз-Енерго", переданому УНІАН.

"Вперто ігноруючи реальні виклики, що стоять перед енергетичною безпекою держави, окремі представники уряду і НАК "Нафтогаз України" намагаються чинити силові перешкоди законній господарській діяльності спільного підприємства "УкрГаз-Енерго", блокувати розрахунки з контрагентами, зірвати мільярдні надходження до державного бюджету, спровокувати штучний дефіцит природного газу в країні", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Компанія зазначає, що на сьогодні "УкрГаз-Енерго" – єдиний імпортер, який має чинний довгостроковий зовнішньоекономічний контракт на постачання природного газу в Україну.

Компанія запевняє, що здійснила всі передбачені чинним законодавством дії для належного митного оформлення і постачання газу в березні 2008 року і запевняє своїх споживачів, що в повному обсязі забезпечить їхні потреби в природному газі.

"Не створивши жодної альтернативи ресурсу "УкрГаз-Енерго", не підписавши контракту бодай на кубометр природного газу з будь-яким постачальником, уряд робить все можливе для протиправного блокування нашої роботи", - стверджується в повідомленні.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, компанія заявляє, що на судові органи та особисто на суддів, які розглядають справи щодо ЗАТ "УкрГаз-Енерго", чиниться адміністративний тиск, метою якого є ухвалення завідомо неправосудних рішень.

Окремі представники Кабінету міністрів, за твердженням компанії, навіть не приховують в офіційних коментарях, що результати цих справ вже їм відомі, хоча жодний судовий процес на сьогодні не закінчено.

"Таке втручання грубо порушує охоронювані Конституцією і законами України права не тільки нашої компанії, але й багатьох підприємств і організацій, які змушені безлімітно (тобто протизаконно) споживати газ з ресурсів ЗАТ "УкрГаз-Енерго". Потік брехні про діяльність нашої компанії, тиражований урядовцями різних рівнів через засоби масової інформації, вже давно вийшов за межі здорового глузду", - наголошує компанія.

Також компанія заявляє, що, звичайно, важко апелювати до законності і Конституції в умовах, коли Кабінет міністрів своїми постановами порушує закони України і підміняє рішення судів, фактично дозволяє НАК "Нафтогаз України" "красти газ, на власний розсуд тлумачить угоди і контракти".

Втім, ЗАТ "УкрГаз-Енерго" все ж таки сподівається, що енергетична безпека держави переважить "хворобливі політичні амбіції" окремих українських урядовців, а система газопостачання вітчизняних споживачів буде приведена у відповідність до законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: