Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьовій не потрібен підпис Тимошенко

Четвер, 24 квітня 2008, 12:35

Укази президента, що стосуються формування персонального складу РНБО і введення в дію його рішень, не вимагає закріплення підписами прем'єр-міністра і міністра, відповідального за їхнє виконання.

Це випливає з рішення Конституційного суду, оприлюдненого в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

У Конституційний суд звернулися 52 народних депутата з клопотанням визнати неконституційними низку указів президента, що стосуються складу і діяльності РНБО.

Зокрема, це стосується указу глави держави про питання апарата РНБО від 14 жовтня 2005 року з поруч наступних змін, про склад РНБО, а також низки указів, що стосуються кадрових призначень.

Крім того, у Конституційний суд звернулося 55 народних депутатів із клопотанням визнати неконституційним указ президента про склад РНБО від 11 вересня 2006 року. Обоє представлення були об'єднані в одне провадження.

Розглянувши подання, Конституційний суд установив, що у відповідності зі ст.107 Конституції президент формує персональний склад РНБО і своїми указами вводить у дію її рішення.

Автори конституційних подань обґрунтовували їх тим, що укази президента з питань формування персонального складу РНБО і введення в дію її рішень відповідно до ч.4 ст.106 Конституції повинні скріплюватися підписами прем'єр-міністра і міністра, відповідального за їхнє виконання.

Конституційний суд визнав конституційними оскаржені укази президента. При цьому він виходив з того, що "окремо визначені в ст.107 Конституції повноваження президента можуть реалізовуватися без застосування ч.7 ст.106 Конституції".

При цьому суд закрив конституційне провадження з питань, що стосується конкретних кадрових призначень у зв'язку з тим, що дані укази втратили дію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування