Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати не захотіли, щоб їх колеги жили так само довго як вони

Четвер, 3 квітня 2008, 14:04

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту відхилити законопроект про внесення змін до Закону "Про місцеве самоврядування в Україні".

Законопроектом передбачалося збільшення терміну з чотирьох до п´яти років, на який обираються депутати місцевих рад, повідомляє інформуправління Верховної Ради.

Під час обговорення законопроекту члени Комітету висловили низку зауважень до нього.

Зокрема, зазначалося, що запропоновані зміни до статті 45 щодо визначення системи виборів та їх особливості, за якими обираються депутати місцевих рад та ці посадові особи місцевого самоврядування, за своїм змістом не є предметом цього закону.

Ці питання, наголошували народні депутати, врегульовані законом "Про вибори депутатів Верховної Ради автономної республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".

Члени комітету звертали увагу й на те, що відповідно до експертного висновку Міністерства фінансів України законопроект впливає на видаткову частину місцевих бюджетів.

При цьому збільшення видаткової частини бюджету потребуватиме визначення джерел за доходами, за рахунок яких можливі додаткові витрати.

Як відомо, Верховну Раду обирають терміном на п’ять років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування