Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перейшов дорогу Тимошенко

Понеділок, 7 квітня 2008, 16:25

Президент Віктор Ющенко зупинив прийнятий урядом порядок проведення земельних аукціонів.

"Президент вимушений був видати указ про зупинку постанови уряду "Деякі питання проведення земельних аукціонів", – повідомив під час брифінгу перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак.

За його словами, 27 лютого уряд прийняв постанову, яка виходить за рамки його компетенції, оскільки, відповідно до Земельного кодексу, порядок проведення земельних аукціонів повинен встановлюватися виключно законом.

Окрім того, постанова містила положення, які відсилали до тих норм законодавства, які ще необхідно прийняти.

"Місцеві органи влади і президент неодноразово зверталися до уряду з проханням переглянути цю постанову для того, щоб зробити її імперативно діючою, а не такою, що має відсилочну норму до документів, які ще треба допрацьовувати і приймати. Цього зроблено не було", – сказав Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

Коментуючи створену цим рішенням Кабміну проблему, він повідомив, що для значної кількості місцевих бюджетів продаж земельних ділянок є єдиним джерелом збалансування доходів і видатків, а в такій ситуації проведення земельних аукціонів виявилося фактично заблокованим.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування