Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія Ахметова буде боротися з рейдерами Привата

Вівторок, 8 квітня 2008, 14:55

"Донбаська паливно-енергетична компанія", найбільший приватний акціонер "Дніпроенерго" має намір оскаржити в міжнародних судах скасування рішення зборів акціонерів підприємства про збільшення статутного капіталу.

Про це йдеться в заяві компанії у відповідь на рішення Верховного суду України, що скасувало додемісію акцій "Дніпроенерго".

ДТЕК висловлює протест проти рішення Верховного суду, яке "повертає компанію у стан банкрутства і дає старт нескінченним корпоративним конфліктам, що поставлять під загрозу енергобезпеку нашої країни".

"На жаль, суд у цьому випадку не керувався винятково буквою закону, а діяв в інтересах групи Приват, що організувала масштабну рейдерську атаку на "Дніпроенерго", - йдеться в заяві.

"Кілька фірм групи "Приват" - "Бізнес Інвест", "Гамбіт" і ПГЗК - ініціювали масу позовів, що заперечують законність санації. Позови тиражувалися шляхом продажу декількох акцій фізичним особам, що потім зверталися в різні районні суди України. Основою же усієї цієї схеми став реєстратор "Укрнафтогаз", підконтрольний вищезгаданій групі, що відмовився вносити зміни до реєстру акціонерів "Дніпроенерго", - відзначають у ДТЕК.

"Рейдери, діючи як одне ціле, і залучаючи на свою сторону деяких держчиновників з НАК "ЕКУ" і Мінпаливенерго, домагалися одного – повернути "Дніпроенерго" у стан банкрутства і під прикриттям захисту інтересів держави увести до складу керівних органів генкомпанії лояльних групі "Приват" менеджерів", - говориться в повідомленні.

ДТЕК запевняє, що на сьогоднішній день жодного позову з боку держави, що заперечує санацію "Дніпроенерго", не існує.

"Скасувати рішення 92%, акціонерів, у тому числі і сьогодні, намагалася приватівська компанія "Бізнес-Інвест", власник 0, 0065% акцій генкомпанії", - відзначають у компанії.

На думку ДТЕК рішення Верховного суду може створити прецедент, після якого в Україні "стануть процвітати рейдерські схеми, коли міноритарні акціонери зможуть блокувати роботу всього товариства в угоду інтересам певних ФПГ".

"Ми очікуємо, що сьогоднішнє рішення ВСУ, буде оскаржено в європейських судах, що не зазнають тиску і впливу та надійно захищені від лобі фінансово-промислових груп", - говориться в повідомленні.

ДТЭК керує енергетичними активами групи "СКМ".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування