Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк питає, чому "Регіони" так спішать поперед батька в пекло

Середа, 9 квітня 2008, 10:17

У роботі Верховної Ради оголошено півгодинну перерву до 10.35 для узгодження питання щодо часу розгляду внесеного Партією регіонів законопроекту про створення тимчасової спеціальної комісії про внесення змін до Конституції.

На початку ранкового засідання парламенту голова Верховної Ради Арсеній Яценюк повідомив, що Партія регіонів внесла відповідний законопроект до парламенту у вівторок.

При цьому спікер наголосив, що "в жодному випадку українська Конституція не буде прийнята без українського парламенту".

"За таких обставин, текст чи тексти Конституції, які будуть запропоновані, обов'язково будуть розглядатися в цій сесійній залі", - додав він.

"Але наполягання на тому, щоб зараз, вже негайно, все розглянути, все кинути і дивитися питання виключно щодо конституційної комісії видаються не зовсім продуманими", - зауважив голова ВР.

Він повідомив, що дві фракції просять перерву, щоб "ми чітко вияснили, яким чином ми будемо працювати пленарний тиждень".

"Я пропоную працювати за розкладом, який затверджено погоджувальною радою. А цей законопроект розглянути в понеділок", - пояснив Яценюк.

"Спішка в прийнятті Конституції навряд чи зіграє добру службу для Конституції і держави в цілому. Комусь закрутило в одному місці, щоб швидко Конституцію прийнять?", - запитав він.

У відповідь на це голова регламентного комітету Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів наполягає на включенні зазначеного законопроекту до порядку денного вже у середу.

"Єдине, що мене особисто лякає – чому це питання виникає за п'ять хвилин, і його намагаються вирішити ще за п'ять хвилин. Ми його і так, і так приймемо. І так, і так ця комісія буде працювати", - відповів Яценюк.

"Ще немає проектів Конституції, що опрацьовувати в комісії. Спеціальна комісія формується для того, щоб опрацьовувати проекти", - наголосив спікер.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування