Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка кажуть, що Усенко-Чорну треба звільнити, бо вона без німба

Середа, 9 квітня 2008, 19:02

Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук наголошує, що подання Віктора Ющенка про звільнення з посади члена ЦВК Жанни Усенко-Чорної має абсолютне юридичне обґрунтування.

Так Ставнійчук прокоментувала відповідний указ президента, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

За її словами, пропозицію про припинення повноважень Усенко-Чорної слід розглядати виключно в правовій і процедурній площині, без політичних домішок і різного роду спекуляцій.

Ставнійчук нагадала, що голова ЦВК видав розпорядження про проведення службового розслідування діяльності Усенко-Чорної, є акт про його результати.

Висновки за підсумками цього розслідування, серед інших підстав, стали причиною подання голови ЦВК Володимира Шаповала про звільнення Усенко-Чорної з посади.

Ставнійчук також зазначила, що кампанія на захист Усенко-Чорної, розгорнута блоком Юлії Тимошенко за участю депутатів від БЮТ і самої прем'єра, має виразний партійний підтекст і пояснюється корпоративними мотивами.

Адже серед порушень, яких припустила у своїй роботі член ЦВК, є питання зі сфери політичних інтересів БЮТ, дуже чутливих для цього блоку.

"Німба над Усенко-Чорною немає, цьому є всі необхідні докази. Абсурдно і прикро, що політична сила, яка заявляла про цілковиту підтримку гасла "закон один для всіх", стала на захист людини, яка порушувала законодавство. Удвічі прикро, що суспільство дезінформує особисто керівник уряду", - заявила Ставнійчук.

Вона також не виключає, що при розгляді подання у Верховній Раді БЮТ проситиме підтримки у фракцій, які не входять до парламентської більшості.

На думку Ставнійчук, голосування за звільнення з посади Усенко-Чорної, імовірно, стане черговою ілюстрацією ситуативних союзів БЮТ з позакоаліційними силами, що знову поставить питання про цілісність коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування