Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько реанімує ще одну справу проти Портнова

Середа, 28 травня 2008, 11:17

Генпрокуратура реанімує кримінальну справу трирічної давнини проти народного депутата від БЮТ Андрія Портнова.

У розпорядження "Дело" потрапили документи слідства, за якими Портнов підозрювався в погрожуванні життю співробітниці Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Матеріали цієї справи, яку порушила Генпрокуратура проти Портнова 3 роки тому, силовики планують витягти з архіву, щоб долучити до матеріалів нового розслідування, початого проти "бютівця" 19 травня 2008 року, у якому Портнову інкримінують замах на незаконну приватизацію.

Події, що описуються в судових рішеннях і переписці МВС із прокуратурою, які потрапили у розпорядження "Дело", відбувалися в 2004-му - на початку 2005 року, коли Портнов працював у ДКЦПФР.

Він називає всі обвинувачення сфальсифікованими і вказує на рішення судів, які виправдали його ще тоді. Крім того, депутат говорить про лист прокурора Голосіївського району Києва, який приносив вибачення за порушення справи.

У той же час, джерело в прокуратурі повідомило, що забута "справа Портнова" не має строку давнини.

Наприкінці 2004 року в правоохоронні органи надійшла скарга. Начальник юридичного керування ДКЦПФР Оксана Сахнацька звинуватила Портнова в тому, що він погрожував їй убивством прямо в приміщенні Держкомісії. У січні 2005 року прокурор Голосіївського району Києва Михайло Іванець порушив за цим фактом кримінальну справу.

Конфлікту передувала низка кадрових змін у ДКЦПФР. До листопада 2004 року Портнов курирував юридичне управління комісії: спочатку на посаді першого заступника виконавчого секретаря, а потім - члена комісії. Потім ця функція перейшла до іншого чиновника, який привів нового керівника юруправління - Сахнацьку. Портнов не погодився з призначенням, оскільки, за його словами, кандидатура не була погоджена з виконавчим секретарем Держкомісії.

За свідченнями очевидців у матеріалах прокуратури Голосіївського району Києва, відносини між Портновим і Сахнацької одразу не склалися. Сам Портнов розповів слідчому, що 4 листопада 2004 року на нараді юруправління повідомив присутнім про порушення указу президента при призначенні нового керівника. А через 5 днів, за даними двох співробітників юрдепартаменту, між Сахнацькою й Портновим стався конфлікт. Саме в цей день він нібито і пригрозив їй убивством – за словами самої Сахнацької, щоб вона пішла з посади.

Сахнацька також не виключила, що ті події було спровоковано службовим розслідуванням, яке вона ініціювала проти одного зі співробітників юруправління Ганни Глушко, яка нібито дружила з Портновим і розраховувала посісти крісло начальника юруправління ДКЦПФР.

Портнов у коментарі "Дело" заявив, що погроз із його боку не було, хоча не заперечує факту розмови з Сахнацькою. "Це сфальсифікована справа", - запевнив Портнов. Цю справу він пояснює тим, що "у період політичних репресій" його потрібно було "якимсь чином дискредитувати". "Цим і займалася президентська команда, оточення Віктора Ющенка", - сказав Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування