Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко нагадав Тимошенко про невиконане завдання

Вівторок, 6 травня 2008, 13:24

Президент Віктор Ющенко заявляє, що спостерігається певна стабілізація ситуації на ринку природного газу України.

Про це він сказав під час зустрічі з головою правління НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною, повідомляє прес-служба президента.

Йдеться, зокрема, про затверджений постановою уряду від 9 квітня 2008 року збалансований та бездефіцитний фінансовий план НАК "Нафтогаз України" на поточний рік.

Водночас Ющенко відзначив низку проблемних питань, які все ще потребують вирішення.

За його словами, необхідно, зокрема, прийняти низку додаткових рішень, пов'язаних із фінпланом "Нафтогазу".

Йдеться насамперед про внесення змін до Закону про Бюджет-2008 в частині виплати НАКу реальними коштами компенсації між різницею ціни реалізації газу та його закупівлі в обсязі 8 млрд. грн. (з урахуванням передбаченої у діючому бюджеті суми додатково необхідно 4,3 млрд. грн.).

Також, зазначив Ющенко, має бути вирішено питання отримання дивідендів від "Укрнафти" і "УкрГаз-Енерго" за 2006 та 2007 роки на більш ніж 2,9 млрд. грн.

Окремо Ющенко торкнувся проблеми відсутності договорів на поставку імпортного природного газу для потреб українських споживачів на 2009 і наступні роки.

Він нагадав, що уряд мав до 1 травня сформувати робочу групу для проведення перемовин с країнами Центральної та Середньої Азії, а також розпочати переговорний процес з ВАТ "Газпром" щодо поставок і транзиту газу.

"Однак на теперішній час це завдання залишається невиконаним", – констатував Ющенко.

Особливу увагу Глава держави звернув також на необхідність вирішення питання переходу нафтопроводу "Одеса – Броди" у 2008 році на роботу в аверсному режимі.

На переконання президента, це питання має бути вирішено до проведення Енергетичного саміту в Україні 22 –23 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування