Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко збирається ініціювати відставки

Середа, 7 травня 2008, 11:42

Кабінет міністрів може ініціювати відставку губернаторів тих областей, де склалася найгірша ситуація з погашенням заборгованостей по зарплатах та вгамуванням росту цін.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов на засіданні уряду в середу.

"Нами прийнято рішення на наступному засіданні уряду заслухати 5 керівників обласних адміністрацій, де склалася найгірша ситуація з погашенням заборгованостей по зарплатам і найбільші проблеми з цінами," - сказав він.

Водночас, Турчинов не назвав прізвища губернаторів, які будуть викликані до Києва.

"Мінекономіки доручено проаналізувати ситуацію, за підсумком чого будуть визначені ці особи", - сказав перший віце-прем’єр.

Турчинов нагадав, що Держрезерв за наказом уряду проводить інтервенції на ринках борошна, цукру і м’яса.

"Але в деяких регіонах ресурс Держрезерву, запланований для використанні в областях, використаний на 10-20%. Тобто деякі регіони демонструють, що вони не потребують дешевого м’яса, борошна і цукру", - сказав він.

"Ми розцінюємо це як нездатність керівників адміністрацій працювати або як неприхований саботаж з їхнього боку", - обурився Турчинов.

"Якщо в регіонах не буде покращена ситуація і ми не будемо бачити бажання керівників обладміністрацій зробити це, Кабінет міністрів буде вносити пропозиції президенту на їх звільнення", - зазначив перший віце-прем’єр.

Турчинов також додав, що уряд "здивований заявами секретаріату президента про те, що глави обласних адміністрацій не можуть викликатися до Кабміну".

Як відомо, заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний раніше заявив про необхідність погодження з президентом службових відряджень голів облдержадміністрацій, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій

Про це він заявив після того, як прем’єр-міністр Юлія Тимошенко підписала розпорядження про виклик до Києва на нараду в Кабміну голови ради міністрів АР Крим, голів ОДА, Київської та Севастопольської МДА. Ще один виклик до столиці було підписано за дорученням віце-прем'єра одним із заступників міністра Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування