Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"УкрГаз-Енерго" звинувачує Тимошенко в "розправі" і називає майбутню ціну на газ

Середа, 7 травня 2008, 18:55

СП ЗАТ "УкрГаз-Енерго" розцінює останні висловлювання прем`єр-міністра Юлії Тимошенко щодо компанії як "чергову спробу силової розправи".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЗАТ "УкрГаз-Енерго", переданому УНІАН.

У ньому наголошується, що з початку 2008 року Тимошенко та її оточення вдаються до адміністративного тиску, спроб дискредитувати "УкрГаз-Енерго" й незаконно витіснити його з газового ринку.

На адресу компанії та її керівництва лунають безпідставні звинувачення, мета яких - підірвати репутацію СП в очах споживачів, органів державної влади, громадськості та іноземних партнерів, а також штучно створити перешкоди законній господарській діяльності, стверджують в "УкрГаз-Енерго".

"Пропагандистська кампанія, розгорнута Ю.В.Тимошенко проти ЗАТ "УкрГаз-Енерго", окрім особистих мотивів, що не мають нічого спільного з державними інтересами, також покликана зняти з уряду й особисто прем’єр-міністра відповідальність за безлад, який сьогодні охоплює газову галузь, й різке зростання цін на блакитне паливо", - йдеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що, не зважаючи на збереження ціни на імпортований природний газ на рівні 179,5 дол. за тис. куб. м, його ціна для промислових підприємств, що є клієнтами НАК "Нафтогаз України", в червні 2008 року зросте на 200 грн. за тис. куб. м порівняно з ціною, за якою ЗАТ "УкрГаз-Енерго" постачає газ споживачам із початку 2008 року.

"Результатом непрофесійних дій уряду щодо завищення ціни на паливо є не тільки фінансові втрати споживачів, але й нарощування темпів інфляції", - підкреслює компанія.

Разом із тим, "УкрГаз-Енерго" зазначає, що завжди неухильно виконувало й продовжує виконувати всі свої зобов`язання як перед клієнтами-споживачами природного газу, так і перед державою.

"УкрГаз-Енерго" перетворило традиційно збиткові поставки газу промисловим споживачам у рентабельний бізнес, упровадивши чіткі й прозорі методи грошових розрахунків і європейську систему контрактів без бартерних, залікових схем та інших засобів ухилення від сплати податків. Завдяки цьому з початку роботи ЗАТ "УкрГаз- Енерго" заплатило в державну казну понад 15,3 млрд. грн., ставши найбільшим платником податків в Україні. За результатами 150 всесторонніх перевірок із боку державних контролюючих органів до СП і його керівництва не пред`явлено жодної претензії", – йдеться в повідомленні.

Також компанія повідомляє, що й управління діяльністю, й подача звітності в ЗАТ "УкрГаз-Енерго" здійснюється відповідно до чинного законодавства.

"Такий орган, як згаданий Ю.В.Тимошенко "центр управління польотами", в компанії відсутній і, очевидно, відноситься до аерокосмічної сфери", - зазначає компанія.

"УкрГаз-Енерго" заявляє, що оскаржуватиме будь-які незаконні дії уряду на ринку природного газу й залишає за собою право захищати власну ділову репутацію від наклепницьких заяв як публічно в засобах масової інформації, так і в суді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування