Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко завернув закон про зниження цін на продукти

Вівторок, 3 червня 2008, 17:27

Президент Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями закон "Про регулювання реалізації окремих соціально значимих продуктів харчування" для повторного розгляду Верховною Радою.

Президент пояснив, що закон не може бути підписаний через те, що "установлювані законом обмеження не відповідають принципам свободи підприємницької діяльності та захисту державою конкуренції у підприємницькій діяльності".

Також глава держави відзначив недостатньо чітку концепцію закону – "невизначеність застосовуваних у ньому термінів можуть суттєво ускладнити його виконання, призвести до зловживань під час його застосування".

"Реалізація закону значно ускладниться також за наявності посередника між виробником і роздрібним продавцем. Адже закон не встановлює обов'язковість оприлюднення посередником даних про ціну, за якою він закупив продукцію у виробника", - додав він.

Крім того, президент відзначив, що "при визначенні законом розміру торговельної надбавки на соціально значимі продукти не враховано також, що для різних видів цих продуктів необхідні різні обсяги витрат на доставку, зберігання, пакування, маркування тощо".

Викликає зауваження і положення щодо узгодження суми стягнень, "оскільки за своєю правовою природою зазначені стягнення не є податками, зборами".

"Таким чином, зауваження викликають практично всі положення закону", - наголосив президент, запропонувавши відхилити зазначений закон.

Пропозиції президента під час розгляду закону на пленарному засіданні парламенту представлятиме перший заступник глави секретаріату президента - представник президента у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування