Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія регіонів розраховує, що БЮТ їм допоможе?

Вівторок, 1 липня 2008, 13:09

Партія регіонів планує внести свій проект змін до Конституції у Верховну Раду наступного пленарного тижня.

Про це повідомив депутат-регіонал Олександр Лавринович, представляючи проект у вівторок журналістам.

За його словами, за кілька днів до офіційного оприлюднення тексту змін, він був надісланий всім керівникам фракцій "з проханням розглянути і схвалити його у разі відповідних рішень фракцій, для того щоб віднайти 23 голосів у парламенті (для голосування змін до Конституції)".

Лавринович такого ж додав, що в разі, якщо серед лідерів фракцій не буде одностайної думки щодо ухвалення змін до Конституції, то Партія регіонів скористається правом внесення відповідних пропозицій за підписами 150 народних депутатів, крім загальних засад.

На запитання, на чию підтримку серед фракцій парламенту вони розраховують, оскільки позаблоковий статут і друга державна російська мова "навряд чи назбирають 300 голосів", Лавринович відповів: "Я уважно слідкую за партійними заявами, і не знайшов у них категоричності, наприклад, у БЮТ щодо недопущення позаблоковості та другої державної мови".

На уточнення, чи означає це, що ПР розраховує на голоси БЮТ, депутат відповів, що "так трактувати це не можна" і він користується тим, що читав та чув.

Законопроект про внесення змін до Конституції може бути поданий до Верховної Ради президентом або не менш як третиною народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради.

Законопроект про внесення змін до розділу I "Загальні засади", розділу III "Вибори. Референдум" і розділу XIII "Внесення змін до Конституції" подається до Верховної Ради президентом або не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради і, за умови його прийняття не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради, затверджується всеукраїнським референдумом, який призначається президентом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування