Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Яценюка запевняють, що він робить усе відкрито і прозоро

Середа, 2 липня 2008, 16:50

Усі консультації голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з лідерами депутатських фракцій щодо повернення роботи парламенту у конструктивне русло проводилися відкрито і прозоро.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Усі консультації голови Верховної Ради з лідерами депутатських фракцій щодо повернення роботи парламенту у конструктивне русло проводилися відкрито і прозоро, як і раніше: представники засобів масової інформації завчасно інформувалися про дату, місце та умови роботи під час відповідних заходів", - сказано в повідомленні.

"Більш того, протягом останнього часу за наполяганням голови Верховної Ради засідання погоджувальної ради та усі політичні консультації, які відбуваються у парламенті, висвітлюються представниками ЗМІ у повному обсязі", - додається у ньому.

Зокрема, зазначає прес-служба парламенту, "для висвітлення зустрічей голови Верховної Ради з лідерами фракцій, які входять до складу коаліції (24 червня) та з лідерами фракцій, котрі не входять до складу більшості (2 липня), прес-службою було акредитовано більш ніж 100 журналістів та технічних працівників ЗМІ".

"Перебіг консультацій транслювався у прямому ефірі телеканалу "Рада", - додається в повідомленні.

Прес-служба Верховної Ради зазначає, що спільні консультації спікера з лідерами усіх депутатських фракцій заплановані на 7 липня поточного року.

"У цьому контексті й проводилися дві останні зустрічі голови Верховної Ради з лідерами фракцій більшості та тих фракцій, котрі до неї не входять, для узгодження позицій з метою відновлення повноцінної роботи парламенту", - запевняє прес-служба ВР.

Як відомо, вранці у середу, 2 липня, Яценюк провів зустріч із лідерами фракцій, які не входять у коаліцію. У зустрічі взяли участь лідери Блоку Литвина та Компартії. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович на цю зустріч не прийшов.

Згодом депутат від Партії регіонів Ганна Герман пояснила це тим, що в партії не розуміють, "що означає запропонований Яценюком формат зустрічі "окремо - з коаліцією, а окремо - з представниками фракцій, що не входять у коаліцію", і вимагають "спільного і прозорого процесу консультацій, а не перешіптування по окремках".

Вона також закликала Яценюка "відійти від непрозорих кулуарних переговорів".

Зустріч спікера з лідерами позакоаліційних фракцій у середу транслювалась на каналі "Рада" у записі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування