Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка будуть висувати в президенти під загрозою Януковича-Брежнєва?

П'ятниця, 4 липня 2008, 17:05

Політолог Вадим Карасьов вважає, що в Віктора Ющенка є шанси бути переобраним на другий строк президентства незважаючи на низькі рейтинги.

"І хоча є рейтинги, які невтішні на сьогодні для Ющенка, але сьогодні це соціологічна арифметика, не більше. А є вища політична математика", - зазначив Карасьов в ході чату на сайті "Гарт".

Він порадив міркувати з точки зору "серйозних, впливових людей, які розплановують розвиток країни, капіталізацію свого бізнесу не на найближчу електоральну кампанію. а на роки вперед".

"Якщо президентські вибори виграє Янукович, то це не менше, ніж на 2 терміни, тобто, до 2020 року. А з урахуванням того, що Віктор Федорович став прем'єром у 2002 році, то виходить, що він з невеличкими перервами при владі буде 18 років, і тим самим повторить рекорд Брежнєва. Інший кандидат на повторення цього рекорду - Юлія Володимирівна. Якщо вона виграє президентські вибори, то, знову ж таки, - до 2020, на два терміни", - відзначив політолог.

"Думаю, що і в першому, і в другому випадку це забагато для України та українців. А ось Ющенко, якщо стане президентом, то тільки на 5 років - на другий термін, що дасть можливість за цей термін - до 2015 року - підготувати нову плеяду лідерів та політиків без радянського та пострадянського минулого, та передати владу в надійні руки", - вважає Карасьов.

Тому, на його думку, чим більше ми будемо наближатися до президентської кампанії, тим більше буде розуміння, що "краще вже Ющенко - на 5 років, аніж "йти по життю" з Віктором Федоровичем чи Юлією Володимирівною".

Що стосується відставки Тимошенко, то, на думку політолога, вона цілком реальна, але тільки до осені.

"А потім, ні восени 2008 року, ні восени 2009 відставка Тимошенко не має сенсу. Ситуація в економіці буде погіршуватися. За рік ви зможете оцінити моє пророцтво - золотий вік відносного економічного благополуччя закінчується, якщо вже не закінчився. Нас чекають рецесія, інфляція, демонетизація (криза ліквідності), дефіцит інвестиційних грошей", - спрогнозував він.

"Так що нехай із цим розбирається у 2009 році нині діючий прем'єр-міністр, якщо вона сама не знайде привід для ауто-відставки", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування