Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко повернув генерала, який не скорився, щойно той вибачився

Вівторок, 8 липня 2008, 12:27

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко скасував накази про відсторонення начальника УМВС у Закарпатській області Віктора Чепака від виконання службових обов'язків і створення спеціальної комісії для проведення службового розслідування.

Це відбулося буквально через дві години після закінчення прес-конференції, на якій Луценко повідомив про відсторонення Чепака від виконання службових обов'язків на час проведення щодо нього службового розслідування за фактом "публічної непокори наказу міністра внутрішніх справ", пише "Комерсант-Україна".

Як повідомили газеті в центрі громадських зв'язків УМВС у Закарпатській області, "Юрій Луценко і Віктор Чепак досягли взаєморозуміння".

"Віктор Чепак визнав, що вчинив неправильно, не підкорившись наказу міністра, і вибачився перед ним за свою поведінку", - повідомило виданню джерело в УМВС у Закарпатській області.

"А міністр Юрій Луценко пообіцяв Віктору Чепаку переглянути наказ про призначення Віталія Глуховері начальником міського управління внутрішніх справ в Ужгороді", - додав співрозмовник "Комерсанта".

Як повідомлялося раніше, у понеділок, на прес-конференції по закінченні колегії МВС, Луценко повідомив про відсторонення генерала Чепака від виконання службових обов'язків начальника УМВС у Закарпатській області на час проведення щодо нього службового розслідування.

Перед тим Чепак назвав незаконним наказ Луценка від 4 липня про реорганізацію Закарпатського обласного УМВС, відповідно до якого ліквідувався Ужгородський міський відділ внутрішніх справ (МВВС), а замість нього починало функціонувати міське управління внутрішніх справ (МУВС) в Ужгороді.

Згідно з наказом міністра, посада начальника Ужгородського МВВС, яку обімав Василь Понзель, ліквідувалася, а начальником ужгородського МУВС призначався колишній начальник УМВС у Дніпропетровській області Віталій Глуховеря.

"Якщо наказ не буде скасовано, ми будемо подавати в суд. Крім того, начальник ужгородської міліції Василь Понзель знаходиться на лікарняному, і звільняти його не мають права. Йому мали запропонувати іншу вакантну посаду, а цього зроблено не було", - заявив Чепак у ході зустрічі особового складу закарпатського обласного УМВС із заступником голови МВС Олександром Савченком.

У свою чергу, Луценко 7 липня заявив, що розповів Чепаку "про три варіанти виходу зі сформованої ситуації: перший – він визнає свою помилку і тим самим визнає призначення Віталія Глуховері начальником Ужгородського управління внутрішніх справ; другий – пише рапорт про відставку; третій – я сам вирішую його долю і долю інших співробітників обласного управління".

"Для ухвалення рішення достатньо доби. Якщо я побачу якийсь позитивний крок з його боку, то негайно поновлю його на посаді", - сказав Луценко, так і вчинивши в результаті буквально через дві години після заяви про те, що не допустить "публічної непокори в МВС".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування