Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко наштампувала макети будинків для потерпілих від стихії

Середа, 6 серпня 2008, 14:59

Уряд розробив 5 типових проектів будинків, які надаватимуться потерпілим від стихії у західній Україні для відновлення їхнього житла.

Про це на прес-конференції у середу повідомила прем’єр Юлія Тимошенко.

За її словами, уряд пропонує людям, які потребують відновлення їхнього житла, "5 типових проектів, які потрібно використати, щоб пришвидшити всі процедури проектування, узгодження будівельної документації".

"Ці проекти дають в руки людям безкоштовно всю проектну документацію. Її уряд сьогодні передає місцевим владам, яка мусить довести до людей всі ці типові проекти, а родини мають обрати, який проект вони приймають для будівництва. І вони безкоштовно отримають всю робочу документацію на цей проект", - сказала Тимошенко.

"Їм навіть одного дня не треба буде для того, щоб цю типову документацію узгоджувати, затверджувати, брати дозволи, розробляти проекти. Усе це дається їм у готовому вигляді", - додала вона.

При цьому Тимошенко зазначила, що проекти передбачають зведення будинків від невеличкої площі у 35-40 квадратних метрів до 60-80 квадратних метрів.

"Будинки дуже якісні. Є побудовані з цегли, є – з деревини. Залежно від того, як люди оберуть", - сказала вона.

Під час прес-конференції прем’єр продемонструвала слайди з проектами будинків, які пропонуватимуть потерпілим.

Тимошенко також повідомила, що уряд вирішив надавати допомогу малим підприємцям, у яких є бодай якісь збитки від стихії, у розмірі 5 тисяч гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування