Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Офіцерів, які вирішили порвати з армією, змусять платити

П'ятниця, 8 серпня 2008, 15:23

Особи офіцерського складу, які звільняються з військової служби протягом 5 років після закінчення вищого навчального закладу, повинні будуть компенсувати державі витрати за весь період навчання, пов’язані з їхнім утриманням у ВНЗ.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 696 від 6 серпня цього року, якою вносяться зміни до постанови уряду № 964 від 12 липня 2006 року.

Зокрема, цією постановою визначається механізм відшкодування витрат, пов’язаних із утриманням у вищому навчальному закладі:

- "курсантами в разі дострокового розірвання контракту через небажання продовжувати навчання або через недисциплінованість та в разі відмови від подальшого проходження військової служби на посадах осіб офіцерського складу після закінчення вищого навчального закладу"

- "а також особами офіцерського складу, які звільняються з військової служби протягом п’яти років після закінчення вищого військового навчального закладу або військового навчального підрозділу вищого навчального закладу відповідно до пунктів "е", "є", "ж", "и" частини шостої статті 26 закону "Про військовий обов’язок і військову службу".

При цьому останні в разі звільнення зі служби протягом 5 років після закінчення ВНЗ відшкодовують, згідно з документом, витрати за весь період навчання.

Постанова від 2006 року також доповнена словами: "У разі поновлення особи, що відрахована з вищого навчального закладу або звільнена з військової служби, на посаді курсанта, особи офіцерського складу стягнення суми витрат припиняється".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування